Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2010 14:34 - История на радиотехническите вийски - 1
Автор: rtv Категория: История   
Прочетен: 2457 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.12.2010 14:45


image


   София, 2007
г.




Редакционна колегия

Бригаден генерал Божин Гаврилов, полковник Тодор Дечев,подполковник Тодор Циров, капитан Стойчо Христов, о.р. полковник Драгия Драгиев, о.р. полковник Стоян Димитров, о.р. подполковник Атанас Атанасов.
Авторски колектив

Бригаден генерал Божин Гаврилов,полковник Венцислав Пехливански, подполковник Станимир Стойнов, о.р. полковник Петър Нинов,капитан II ранг Недко Димитров, майор Янко Славов, подполковник Иван Стоянов, Подполковник Николай Иванов, подполковник Евгени Йорданов, подполковникТодор Циров, подполковник Любомир Тачев, майор Орлин Братанов, майор Спас Караджов, майор Митко Янков, капитан, Съботин Съботинов, майор Стойчо Христов, подполковник Томо Томов, подполковник Пейо Бардуков, майор Иван Иванов, майор Мартин Аврамов, и др. *
*       *

   Настоящият труд излиза с активното съдействие и подкрепа от Генералния щаб на Българската армия, Инспекцията по сигурността на информацията в БА, щаба на Военновъздушните сили,комадването на ПВО, поделение 24980 - Божурище, издателство "Еър Груп 2000" и "Терм" ЕАД - клон Божурище.
   Редакционната колегия и авторския колектив изказваблагодарност на командирите и личния състав от всички поделения на Радиотехнически войски, като и на войните от резерва за неоценимата помощ и съдействие при написването на книгата.
                                             
image До личния състав и ветераните от Радиотехнически войски

Уважаеми колеги
от радиотехническите войски,
Скъпи ветерани,

   От името и ръководството на Генералния щаб на Българската армия и лично от мое име най-сърдечно ви поздравявам с издаването на "История на Радиотехнически войски".
   Създадени преди 55 години, Радиотехническите войски изминаха дълъг, сложен и нелек път на развитие. Той беше съпроводен с деноношни дежурства, учения и овладяване на все по-сложна, съвременна радиолокационна техника и автоматизирани системи за управление.
   Благодарение на организираността и трудолюбието на своя личен състав РТВ се утвърдиха като род войски с решаващо значение в системата за ПВО на страната, за бойната готовност и боеспособността на Военновъздушните сили и на Българската армия.
   Днес те са един от най-динамично развиващи се родове войски. Зорките им "електронни очи" постоянно бдят за чистотата на родното небе и са надежна чсат  на Интегрираната система за ПВО на НАТО.
   "Историята" итдавна заслужена признателност и уважение към живота, дейността и приноса на ветераните, които положиха основите на Радиотехническите войски и към всеотдайността на всички онези воени-радиолокатористи, които с висок професионализъм и качество решаваха и решават поставените им задачи.
   Уверен съм, че ще бъдат продължени и умножени от днешните воини, които бдят за неприкосновеността на въздушните граници на България и на държавите членки на Северноатлантическия договор и обединена Европа.
   От все сърце ви желая много здраве, сили, енергия, семейна топлота и нови успехи във високоотговорната ви дейност.
  НАЧЛНИК НА ГЕНЕРАЛНИЯ ЩАБ НА БА
ГЕНЕРАЛ ЗЛАТАН СТОЙКОВ    
25.01.2007Гг.             
 
============================================

image
 
     Уважаеми генерали,офицери,
сержанти,войници и граждански лица
от Радиотехнически войски,
скъпи ветерани,

   Най-сърдечно ви поздравлявам с издаването на книгата "История на радиотехническите войски". Създадени преди 55години, Радиотехническите войскивървят без компромиси и колебания по трудния си път, съпроводен с денонощни бойни дежурства, учения и усвояване на все по-сложната материална част.
   Благодарение на високия професионализъм, несломимия дух и личната дисциплина на хилядите офицери,сержанти и войници, служители и служещи в техните редици, те се утвърдиха като специални войски с особено голямо значение за военната сигурност на страната ни и със значителен принос в издигане на бойната готовност и боеспособност на Военновъздушните сили. След приемането на страната ни за член на Северноатлантическия пакт тяхната роля и отговорности още повече нараснаха. Сега те изпалняват задачи в интегрираната система за противовъздушна отбрана  на алианса. Уверен съм, че благодарение на високия си професионализъм и всеотдаен труд воините от Радиотехнически войски и занапред ще се справят успешно с предизвикателствата, за да бъде българското небе чисто и неприкосновено.
    Признателност и уважение заслужават всички воини, които повече от половин век положиха началото на Радиотехническите войски и през различните години са служели във войските, както и тези, които днес са в техните редици, продължават и обогатяват създадените традиции. Убеден съм, че ветераните имат достойни наследници в лицето на днешните офицери,сержанти и войници в Радиотехническите войски, които в нелекото армейско ежедневие доказват с неуморен труд своя висок професионализъм.  
    Желая ви много бодрост, сили и енергия за постигане на по-нататъшни успехи в напрегнатата ви и отговорна служба. С УВАЖЕНИЕ;
КОМАНДВАЩ НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
ГЕНЕРАЛ-МАЙОР  СИМЕОН СИМЕОНОВ
19.ДЕКЕМВРИ 2006г.
========================================



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rtv
Категория: История
Прочетен: 86349
Постинги: 17
Коментари: 2
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930